úterý 31. března 2015

Terapie na stravovací návyky







Krásný den všem přeji.
Chtěla bych se s Vámi podělit s pocity z již třetího koučinku v pořadí s Radovanem. První se týkal mých opakovaných bolestí hlavy, druhý byl o nastavení vlastní sebehodnoty a třetí byl zaměřen na změnu stravovacích návyků. Protože mne trápila mírná nadváha nebo spíš to, že mi váha lítá už druhý rok a nejen o 2.3 kila ale o skoro 15 kg, chtěla jsem to změnit, ale žádná dieta prostě nezabírala. Začalo mne to trápit a hledala cestu, díky které bych byla sama se sebou opět spokojená a cítila se dobře ve svém těle. Koučink jsme si domluvili na sobotní klidné dopoledne po skype. Tento koučink mi velmi vyhovuje, neboť nemusím jezdit přes půl republiky a vše přesto funguje skvěle i bez osobní návštěvy. 

neděle 29. března 2015

Nejsilnější bojovníci proti rakovině a co ji způsobuje.



V prvé řadě je nutné si udělat obrázek o současném stavu na základě nejnovější analýzy. Ze 184 zemí je obezita spojena s 500.000 nově diagnostikovaných případů rakoviny ročně a z toho takřka dvě třetiny připadají na Evropu a USA. Mezi ženami zhruba tři čtvrtiny všech těchto nových výskytů rakoviny tvořily postmenopauzální rakovina prsu, rakovina dělohy a rakovina střev. U mužů tvořila dvě třetiny všech případů rakovina střev a ledvin.
Rád bych v prvé řadě zdůraznil, že mamografie je jednou z hlavních příčin vzniku rakoviny prsu! Proto tato vyšetření Švýcarsko po dlouhodobých průzkumech už úplně zrušilo! MAMOGRAF - aneb co ženám v žádné nemocnici neřeknou! Blíže se dočte na badatel.net zde:

čtvrtek 26. března 2015

Jaký vliv má NLP koučing na náš život?


Díky naučeným programům, které jsme převzali na základě výchovy od svých rodičů a oni zase od svých, uvěřili jsme tomu, že když nás něco bolí, trápí, jsme nemocní, nebo nás často bolí hlava, jdeme k doktoru a ten nám napíše léky. Když prožijeme nějakou těžkou životní situaci, s kterou nejsme schopni se sami vypořádat, něco se s námi stane a okolí nás začne vnímat jako problémové. V některých případech pak mnozí končí na psychiatrii, v těch horších sebevraždou. Největší podíl na tom ovšem má systém, ve kterém žijeme. Ten vše ovládá a řídí jako neviditelný virus, který se vkradl do našeho počítače, jenže ho máme v hlavě. Jak je to možné změnit a veškeré tyto vzorce chování tzv. přeprogramovat, slouží právě Neuro-Lingvistické Programování, zkráceně NLP, nebo také Neurolingvistická psychoterapie. Je vyvinutá psychologem Richardem Bendlerem a lingvistou Johnem Grinderem již v 70. letech 20. století. 

úterý 10. března 2015

Dětský svět současnosti




Mnozí z nás rodičů vnímají dětský svět v prvé řadě jako povinnost postarat se, ochránit, zabezpečit, učit či hlídat. Jenže všechno to jsou jen naše naučené programy, které jsme převzali z výchovy před námi. Proto nám přijde úplně normální, že to děláme stejně.
(nakreslil Filípek 12 let)

Jenže dnes už na děti neplatí nějaké škatulkování, uplatňování autority, či všemožně umělé zasahování do jejich přirozeného vývoje. Pak se mnozí rodiče i učitelé diví, pokud používají stejně naučené modely, které převzaly za své a oni nefungují. Najednou mají pocit, že tyhle děti jsou nějaké jiné, nezvladatelné, neposlušné, svéhlavé, hiperaktivní, nechtějí se podřizovat a už vůbec nestojí o nějaké rozkazy, zákazy či nařizování.
Zajímavé je, že pokud se na vše, co jsme se kdy učili a převzaly od předchozích generací vykašleme, a místo toho se začneme učit od dětí, získáme mnohem víc za mnohem kratší dobu, než jsme ochotni vůbec uvěřit. A přesto to funguje. Mnoho dětí, s kterými jsem denně v kontaktu, se rádi vrací.                                                 (nakreslila Emička 5 let)