pátek 24. července 2015

UNIVERZÁLNÍ SÍLA KŘIŠŤÁLU



V historii mnoho vědců považovalo křišťál za zkamenělý led, mezi ně patřil také Plinius starší. Díky tomuto tvrzení byl odvozen název slova křišťál. Z řeckého výrazu Krustallos, nebo-li led. Lidé již v neolitu používali úlomků křišťálu jako ostré hroty kopí a šípů, na různé ozdoby apod. Podle antických legend bohové pili víno pouze z křišťálových pohárů. Proto byly v antickém Římě považovány křišťálové džbány a číše za luxusní předměty. Povídá se, že císař Nero začal ztrácet svojí moc poté, co v záchvatu zlosti díky nezvládnutým emocím rozbil svoji sbírku křišťálových číší. Čirý a průsvitný křišťál byl od dávných dob považován za symbol rovnováhy a čistoty. Křišťálové předměty se v Rusku cenily velmi vysoko. Ve zbrojnici moskevského Kremlu je uložen křišťálový samovar vybroušený z jediného kusu křišťálu, který patřil Petru I.

Jde prakticky o nejléčivější kámen na naší planetě s velkou schopností zesilovat energii. Proto také mnoho léčitelů při své práci používá kyvadlo vyrobené právě z tohoto vzácného kamene.  Pohlcuje a uvolňuje energii, odstraňuje elektrostatický náboj a čistí negativní energie v prostorách, v kterých dnes žijeme. Pokud má např. někdo problém se spaním, má hrozné sny, cítí se unaveně, někdy i bez energie a je oslaben, pak je to právě vlivem negativních energií, které křišťál dokáže velmi rychle vyčistit. Velmi důležité je mít postel umístěnou tak, aby nebyla v rohu místnosti, hlava nesměřovala k oknu a nohy ke dveřím. Tím nám totiž veškerá potřebná energie odchází z těla ven, bez sebemenšího využít. Proto dokáže křišťál zajišťovat nám, i našim nejmenším klidný spánek.  

Pokud držíme křišťál např. v ruce, naše aura (což je vlastně naše bio-magnetické pole) se znásobí. Naše aura se tak pod jeho vlivem harmonizuje, čistí a chrání. Křišťál se v dnešní době používá hlavně k léčebnému využití. Dokáže čistit všechny orgány v těle včetně duše. Příznivě působí na funkci štítné žlázy, srdce, krevní oběh, plic, zažívacího ústrojí. Pomáhá u nevolnosti, závratích, bolestech hlavy i migréně. Harmonicky ovlivňuje vztahy v rodině, vyrovnává a neutralizuje patogenní zóny. Tiší bolesti hlavy a zubů, neurologické a střevní potíže, nevolnosti, podporuje zažívací trakt, posiluje imunitu, uvádí tělo do rovnováhy, zvyšuje laktaci. Současně odstraňuje svalové křeče a chrání před radiací.
 

Můžeme ho prakticky použít kdekoliv, do kterékoliv zóny, kterou chceme posílit a zhodnotit. Například všude tam, kde potřebujete zamezit častému úniku energie, nebo naopak zabránit pronikání škodlivých energií z venku. Křišťál lze použít i ke zpomalení a rozptýlení škodlivých energetických toků, které vznikají v dlouhých chodbách nebo v místnostech, kde jsou okna naproti dveřím. (ÚNIK ENERGIÍ!) Dále pro aktivaci a oživení málo používaných místností, mrtvých koutů, šatníků, komor, atd.


Duhové křišťály znásobují pozitivní účinky světla. Na svých jednotlivých ploškách odrážejí "Čchi ". Čchi je energie, která proudí všude kolem nás a shromažďuje se v místech, která Feng Shui považuje za příznivá. Čchi přináší štěstí, radost, bohatství a dlouhověkost) do všech směrů, takže Čchi ještě násobí.  Křišťály odvracejí veškeré negativní Čchi v prostoru a navozují v něm mír a stabilitu. Povzbuzuje psychiku, jasnozřivost, samostatnost, pomáhá sebezdokonalení, ochraňuje před vším zlým a negativním a zvyšuje naše duchovní síly. Při meditačních technikách je neocenitelným pomocníkem, neboť dokáže odstraňovat rušivé vlivy. Energii nejen že reguluje, ale uvádí ji i do absolutní harmonie. Proto by tento vzácný energetický kámen známý jako křišťál, neměl chybět v žádné domácnosti!


S láskou a úctou Váš osobní trenér Radovan a tým ŠR.


Žádné komentáře: