sobota 4. dubna 2015

Jak odstranit astma, alergii, rýmu a další?



Pokud se týká tento námět i Vás nebo vašich dětí, potom si přečtěte tento článek až do konce….
Každý případ astmatu, různé alergie, slzavých očí, nebo časté rýmy představuje syndrom, který můžeme klidně nazvat pláčem duše!!! Každé alergické reakci vždy předchází nějaký spouštěč, který tento zdravotní problém vyvolá. Jde ryze o emocionální problém spojený s něčím, s čím si naše nebo dětská dušička nedokáže poradit. Když máte Vy, nebo vaše dítě alergickou reakci, kdy oči zčervenají, někdy mohou i slzet, špatně se vám dýchá a teče  z nosu, je to jako kdybyste plakali.
Mnoho speciálně zaměřených výzkumů, kterých se lidé dobrovolně účastnili dnes potvrzují, že si tyto lidé prošli traumatickými událostmi, které způsobily tyto alergické reakce – pláč duše. Na vědomé úrovni tito lidé, ale hlavně děti pláč potlačili, nebo k tomu byli okolím dokonce donuceni. Jak? Jednoduše. Kolikrát jsem slyšel za svůj život, jak nějaký tatínek nebo maminka říká svému malému synovi: „To si chlap, že zase řveš? Ihned přestaň bulet, nebo se ti budou ostatní smát“! Ženy se naopak tento pláč naučili shovávat a maskovat, kdy se například vypláčí doma do polštáře a pak navenek působí jako spokojené či sebejisté ženy. Je to ale jen maska. Takovým to přístupem ovšem dochází v prvé řadě k emocionálnímu problému na úrovni uvědomováním si, kdy slzy přetrvávají a pláč pak vytváří změnu citlivosti na alergeny. Stejně jako když jsme se my lidé naučili potlačovat své negativní myšlenky, které by se později projevili negativními emocemi, je nutné si uvědomit, že ty ale pocházejí hlavně z přijetí těchto myšlenek. 

Všeobecně se ví, že ženy pláčou více než muži. Jsou mnohem citlivější a muži se to tak nějak naučili (díky programům popsaných na příkladu výše) vědomě v sobě potlačovat. Stydí se za svoje slzy. Okolní svět by to přeci mohl vnímat za nějakou jejich slabost, ale oni se přeci chtějí cítit silní. .....Dokud ovšem nepochopíme, že slzy přinášejí úlevu, jak se pak můžeme zbavit nějakých negativních myšlenek a pocitů, pokud je v sobě neustále potlačujeme? Pokud vědomě potlačujeme u sebe nebo u někoho slzy, které prakticky vše negativní odplavují, tak přirozený mechanizmus úlevy nemůže fungovat. Na základě toho se automaticky vytvoří alergie nebo problémy s dýcháním např. astma. Najednou máme pocit, že nemůžeme něco rozdýchat, ale my máme hned jasno a běžíme k lékaři, který ihned určí diagnózu a už přijímáme roztoky pomocí inhalátorů a dalších podpůrných prášků, které mají tento problém vyřešit. Toho se ale člověk takto nezbaví, pokud nepřijme fakt, že problém je někde jinde! 

Je rozdíl mezi tím být alergický na něco, nebo na někoho a přitom si vytvořit alergickou reakci. Můžete být alergičtí na cokoliv, a přitom si nemusíte vytvořit alergickou reakci, pokud dokážete se svými emocemi správně pracovat. Dalším důležitým bodem je skutečnost, kdy jíte ve chvíli silného emocionálního rozrušení. Co to může způsobit? Automaticky vám vaše tělo, nebo tělíčko vašeho dítěte vytvoří alergii na potravinu, kterou právě pozřelo. Je nezbytně nutné si uvědomit, že všechny alergické reakce mají emocionální základ, který nastartuje celý proces dalších nepříjemností spojených s narušeným zdravým! Mnoho dětí trpí alergiemi na prach, seno, pil a další. I tyto alergie byly nastartovány v podvědomí malého dítěte v době jeho vzniku. Například v té době odejde někdo z rodiny, umře domácí mazlíček, opakované hádky mezi rodiči, které nedokázali na vědomé úrovni zpracovat, a dítě tomu všemu je přítomno. To vše může mít za následek emocionální problém, který vytváří spouštěcí mechanizmus vzniku alergické reakce.
V praxi jsem se dost často setkával s tím, že pocit viny v lidech přetrvává roky pod úrovní vědomí. Tyto pocity viny jsou postupem času přesunuty do podvědomí, které si pamatuje trvale, a tím pádem způsobuje syndrom plačící duše, která následně vyvolává alergie, astma a potíže s dýcháním. Jako jeden z mnoha mohu uvést příklad jednoho devítiletého chlapce, který měl velké potíže jak doma, tak i ve škole. Tyto potíže byly způsobené tím, že měl IQ přes 140! Byl svým myšlením tak vyzrálý, že nebyl schopen přijímat žádný zaběhlý systém, který se ho snažil nějakým způsobem zaškatulkovat do běžného průměru. Vždy převyšoval svým nadáním, schopnostmi i věděním, (neboť velmi rád četl) učitele, i rodiče. Všichni z takového chování byli frustrováni, neboť se s ničím podobným nikdy nesetkali a tak chlapec začal postupem času trpět plačícím syndromem duše. Jednoduše řečeno, nemohl rozdýchat něco, co ho dusilo. Dnes je stále v procesu léčení, ovšem už homeopatiky, díky pozornému přístupu maminky.

Ve druhém případu šlo o rok staršího chlapce, který byl velmi alergický na pyl a seno. Velmi často měl rýmu a kýchal, míval zarudlé oči, a v době rozkvětu mel omezený pohyb venku doporučený lékařem. Jeho maminka ovšem uměla dobře naslouchat svým intuicím, proto mu také nechala udělat odborné alergologické testy a stále s ním vše otevřeně probírala. Protože ale nechtěla, aby její syn byl dopovaný chemií, hledala i jiné alternativy řešení. Mezi prvními, které začali zabírat, byla homeopatika. Pak následovali 2 návštěvy u hypnoterapeuta, které ukázaly na další spouštěče. Bylo tedy nutné jít po časové ose do minulosti a tyto tzv. spouštěče přenastavit. Přes své známé se shodou okolností dostali až ke mně.  

Během několika NLP odbloků jsme se s chlapcem dostali díky časové ose až k jádru problému. Spouštěčem byl v jeho 3 letech věrný kamarád pes, který mu umřel a o 4 roky později i jeho dědeček. Jeho dušička se s těmito úmrtími nedokázala vypořádat a tak si tělo samo vytvořilo obraný mechanismus v podobě alergie. Navíc obě úmrtí měla spojitost s jarem, tedy obdobím plného rozkvětu. Po této terapii bylo nejkrásnější, když po posledním z nich přiběhl chlapec rovnou ze školy za mnou, a my si šli hrát do sena. Ano čtete správně. Šli jsme si hrát do sena! Na začátku 3 inhalátory, každý za 1200,-Kč, X prášků a při záchvatech ihned hospitalizace v nemocnici! Na konci tohoto procesu žádná hospitalizace, ani inhalátor a chlapec si za mnou přišel hrát do SENA! WOU to byla paráda, vidět kluka, jak si může nespoutaně hrát a válet se v seně, aniž by mu cokoliv hrozilo. Je ovšem velmi nutné si v těchto případech uvědomit, že vše je o vzájemné spolupráci a důvěře. Je tedy pouze na Vás, zda budete nadále používat v rodině léky na různé alergie a vědomě tak ohrožovat své vnitřní orgány, nebo ne. Farmaceutický průmysl vám bude jistě vděčný, neboť díky nevědomosti podporujete tento nejvýhodnější způsob trvalé léčby. Ovšem nejvýhodnější s finančního hlediska pro farmaceut. společnosti, nikoliv pro vás! Vás to stojí trvale nemalé náklady, které byste jinak mohli využít mnohem efektivněji! Jak? Třeba tím, že podstoupíte NLP terapii a zbavíte se svého či dětského problému jednou provždy. Volba je tedy na každém z Vás. Pokud ovšem patříte do skupiny nevěřících, že mohou existovat i jiné způsoby léčby, než jen prášky, zkuste se podívat na podobné příklady ze života na stránkách MUDr. Hnízdila, který na základě těchto poznatků odešel z lékařství a vybudoval vlastní praxi pod názvem HNÍZDO ZDRAVÍ

S láskou a úctou Váš osobní trenér Radovan
P.S.: Každý z Vás, kdo má zájem zapojit se do projektu http://jaknadeti.com/     a získat tak celé spektrum know-how informací, má jedinečnou možnost získat ihned na stránkách svůj 1.díl e-booku ZDARMA. Každý den Vám pak přijde do HROMADNÉ korespondence další email, ve kterém se dozvíte víc. Ať Vám i Vašim dětem přinese cesta poznání a vědění spokojený a šťastný život. Pokud chcete pravidelně dostávat informace o nových tématech z blogu, vyplňte ve VIP klubu modrý rámeček vpravo.

Žádné komentáře: