sobota 29. listopadu 2014

RECENZE NA BÁBOVKOVOU FORMU



Jako obvykle jsem objednal vybrané zboží u spol. prodeti.cz a opět mi přišlo v domluveném termínu, skvěle zabalené a přesto že nebyl doma ale v zahraničí, dopravce mi dodal zboží na místo, které si upřesnili po telefonu. Tento servis je dle mých zkušeností jednou z mála služeb, která na trhu běžně chybí. V balíčku byl opět přibalen formulář na možnou reklamaci i s přiloženou samolepkou na možnost vrátit zboží zpět na náklady dodavatele. Je pro mě radost s takovou společností spolupracovat a jejich služeb i servisu si nesmírně vážím a hojně využívám. 

Bábovková forma http://www.prodeti.cz/kategorie/svet-maminek/pomocnici-do-kuchyne/forma-na-zakusky-a-mini-babovky/?utm_source=jak-na-deti&utm_campaign=ambasador&utm_medium=web od společnosti Nordic Ware má úžasný design a skvěle propracované detaily. Díky speciální tepelné vodivosti masivních stěn se pokrmy rovnoměrně propékají a získají na originalitě provedení. Tyto unikátní formy jsou skvělé např. na pečení chleba, muffin, bábovek, dortů, ale i pro přípravu domácí čokolády, nebo jiných pokrmů. Je zajímavé, když jsem zjistil, že tyto formy dnes používá přes 60 miliónů lidí a předávají se prakticky z generace na generaci. 

Doma jsme s dětmi vyzkoušeli tuto bábovkovou formu v první fázi poněkud netradičně. Použili jsme ji prakticky vzhůru nohama. Tím nám bábovkové formičky posloužily jako podklad pro výrobu košíčků. K tomu jsme si vyrobili domácí listové těsto na které jsme potřebovali tyto suroviny:
1 šlehačka na šlehání
1 kostka másla
30dkg hl. mouky

Po vytvoření hladkého a nelepivého těsta jsme těsto rozváleli a podle malého talířku vykrájeli kolečka. Ty pak rozprostřeli na rubovou stranu formiček a dali zapéct do trouby na 175°C. Formu jsme nemuseli ani ničím mazat a přesto šli košíčky velmi snadno sundat. Do košíčků jsme pak s dětmi vyrobili jablečné pyré s pudinkem. K tomu nám postačilo uvařit a rozmixovat 1/2kg jablek a do směsi přidat vanilkový pudink. Směsí jsme naplnili košíčky a
přidali ovoce a šlehačku na dozdobení.

 Druhou variantou byla klasická bábovková směs, na kterou jsme použili tyto suroviny:
4 vejce
¼ l  cukru (hnědý řepný nebo třtinový)
1/8 l oleje
½ l polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Špetička soli
Vejce s cukrem a solí ušleháme do pěny. (Nedoporučuji používat rafinovaný bílý cukr, neboť je jeden z nejnezdravějších potravin a je největším původcem alergií a cukrovky!) Poté přiléváme olej za stálého šlehání. Střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko za stálého míchání.  Hotovou směs nalijeme do vymazaných a vysypaných forem hrubou moukou a dáme péct. (Vymazané formy je možné vysypat místo mouky např. strouhaným kokosem). Postup a výsledek vidíte na přiložených fotografiích.
   
Upečené bábovičky jsme nakonec ozdobili bílou polevou. S formou se nám skvěle pracovalo i vyklápění hotových výrobků nebyl žádný problém ani pro děti. Dobrou chuť a hodně štěstí i u vašeho pečení, které můžete společně v rodině prožívat vždy hravě a se spoustou zábavy i s dětmi. 
S láskou a úctou váš osobní trenér Radovan



Žádné komentáře: