pátek 26. září 2014

NAKUPUJEME SLEPĚ



Každý z nás je zvyklý nakupovat cokoliv, co je běžné pro každodenní život,  nebo prostě jen žijeme v přesvědčení, že to potřebujeme. Další z možností takových nákupů jsou naše mlsné jazýčky, které si prostě některé pochutiny nedokážeme odpustit, i když podvědomě víme, že nám škodí. Jak to tedy je s jídlem, které běžně konzumujeme my i naše děti? Navíc jedním z hlavních aktivit člověka a také největší položkou v měsíčních výdajích v rozvojových zemích jsou právě nákupy jídla. A zde také nastává náš naučený program z minulosti, ….šetřit kde se dá, takže i na jídle. Proto dáváme vědomě přednost všemu, co je oproti konkurenci soukromých dodavatelů mnohem výhodnější a upřednostňujeme obrovská lákadla supermarketů, na jejich slevy a výhodné bonusy nelze nereagovat. Co ale nevíme, nebo neměli do teď ani tušení, jsou  hnusné praktiky Číny s potravinami a EU se tváří jako by nic, protože šetřit potřebují přeci všichni! Navíc všichni přeci rádi nakupují levně, tak proč jim to nedopřát, že?




Jednou z takových názorných ukázek, ke kterým se člověk běžně nedostane a v TV nesetká, jsou jedním s takových podvodů na lidi dodávky kuřat! Problém je v tom, že toto zboží se bohužel běžně dostává i do obchodních řetězců! Měli bychom být tedy obezřetní a dávat si pozor při konzumaci jakéhokoliv masa, jestliže nevíme přesně, odkud pochází, jak a čím  bylo krmeno, jak dlouho a kde se skladovalo, jakého je původu apod. Je docela dobře možné, že nevědomky jíme maso, které pochází z Číny. Ale nikdo nemá jistotu toho, že příště to nebude jiná země s něčím úplně jiným a o to jde. 

Pokud tedy raději chodíte na hotovky do vybraných restaurací, přemýšlejte chvilku o tom, jak se dnes někteří obchodníci snaží levně nakoupit a draho prodat. Tento přístup je praktikován již řadu let, ale dokud se nezmění naše vlastní zodpovědnost k ostatním, jako k sobě samým, kdo to tedy změní? Zamyslete se nad skutečností, že číňané každý týden vyexpedují tisíce tun kuřecího masa do EU! Kdo to asi schvaluje není tak důležité jako fakt, že je stále dosti nevědomých, kteří to prostě kupují a je jim to jedno.

(foto zdroj: Tajná investigativní čínská televize)
V Číně je mnoho lidí bez práce a jejich jedinou záchranou na přežití je přivýdělek v jakémkoliv směru. Třeba právě  sběrem a následným prodejem mrtvých kuřat po okolí. (Tímto způsobem se živí spousta Číňanů. Jedno mrtvé kuře stojí 1 RMB a po “zpracování” se prodá za 9 RMB) Slušný busines, co?

Na dekontaminaci kuřat se přidávají chemické látky a barviva, aby kuřata naoko působila zdravě, čerstvě, chutně a hlavně aby nezapáchala.

Takto “upravená” kuřata jsou připravená k vývozu na evropský trh !!!
Kvůli ochraně svého zdraví dávejte tedy dobrý pozor při nákupu výrobků, pocházejících z Číny!!! Konzumujte raději místní produkty, které jsou jistější!

Jak zjistíte, že produkt je z Číny?
První tři čísla čárového kódu jsou kódem země, odkud produkt pochází.
Například:
Všechny čárové kódy začínající 690, 691, 692 až 695 patří Číně.
Kód 471 označuje produkt vyrobený na Taiwanu.

Být informovaní je naše právo! (Ale už není zřejmě ničí povinnost nás informovat o těchto a jim podobných praktikách špinavých obchodů)! Také máte ten pocit?


Tabulka dalších čárových kódů:

00—13        USA a Kanada                   
64 ~             Finsko             
30—37        Francie                               
76 ~             Švýcarsko a Lichtenštejnsko                                                               
40—44        Německo                        
628 ~           Saudská  Arábie
49 ~            Japonsko                         
629 ~          Spojené  Arabské Emiráty
50 ~            Velká Británie                
740—45     Střední Amerika                                                                          
57 ~            Dánsko                            
480—89     Filipíny

Žijeme opravdu v době drsné reality, a dokud se všichni nezačneme zajímat a starat o své zdraví, nemůžeme se pak divit, jaké nemoci nás to pak čekají. Následky a dlouhodobé léčení jsou více než alarmující již v mnoha zemích světa. Další z alarmujících faktů je skutečnost, že i USA už vyvinula pěnu, která dokáže (jak tvrdí tzv. "humánně a bezbolestně") zabít obrovské množství kuřat. Co ale dále tato pěna způsobuje s masem takto utracených kuřat, už se nikdo nikde nedoví. Věřte ale tomu, že bez odezvy to nebude! 
 
Dokud nepoznáme skutečnou pravdu špinavých obchodů, budeme všichni dál nakupovat všechno možné, aniž si uvědomíme, jak nebezpečné toho zahrávání s naším zdravím i zdravím našich dětí je. Obchody se budou hýbat stále dál, dokud bude kupní síla, která tento špinavý business bude dále podporovat. Smutné ovšem je, že ten kdo tento obchod podporuje, není nikdo jiný, než neinformovaní lidé, kteří tyto praktiky prakticky stále živí. Pouze poznáním na naší cestě životem můžeme mnoho špatných věcí na této krásné planetě změnit k lepšímu. Stačí jen vědět, znát a chtít. Takže na závěr popřeji dobrou chuť,  ovšem již s něčím mnohem zdravějším pro náš organismus. Co tahle začít s něčím, co pochází ze Země? Proč? Protože vše co je z naší matky Země je našemu organismu nejbližší a tudíž nejužitečnější.
Hodně štěstí na cestě za poznáním s láskou a úctou váš osobní trenér Radovan a team ŠR.

 

Žádné komentáře: