čtvrtek 19. června 2014

Jak správně naslouchat našemu tělu


Naše tělo je tak dokonalý nástroj, že dodnes nebyl překonán žádným počítačovým programem, robotem, ani jiným systémem. Je už od nepaměti pozorováno, zkoumáno do jeho největší hloubky včetně procesů a fungování, které tvoří jeho součást. Největší pozornost zaznamenal sám mozek. Jeho funkčnost má tak nekonečné možnosti, které když začneme vnímat a správně používat, dokážeme ve svém životě i v životě všech ostatních úžasné věci. Náš mozek nemá hranice, a přesto mu jsou od útlého dětství neustále záměrně nastavovány a vedeny tak, aby nebyly překračovány. Děje se to tak i bez našeho uvědomění, protže i my jsme tak byly vedeni, řízeni a vychováváni. 


Naše vědomí i podvědomí dokáže fungovat nezávisle na sobě a dnes už se ví, že vše, co je od narození uloženo v podvědomí, je nezapomenutelné. Nikdy se tyto informace neztratí. Jen o nich v dospělosti nevíme, neboť si tyto podvědomé zprávy neuvědomujeme. Když se pak nad tím zamyslíme a pochopíme, že se náš život neustále ciklí pořád dokola, uvědomíme si, že je nutné něco změnit. Něco, co nám brání jít dál. Zbavit se těch okovů z minulosti, které nám brání vystoupit z toho uzavřeného kruhu plného nejistoty a strachu. 

Je nutné ovšem nejprve pochopit hlubší souvislosti. Jde o poznání toho, jak náš mozek vlastně funguje, i to, že ovládá celý náš život. Mozek, srdce i tělo pak vytváří naši hmotnou kůru, tak jak ji známe. Neřešíme to, kolik milionů procesů musí mozek každý den zpracovávat, kolik informací, které vstřebává ze svého okolí i z našich vnitřních pocitů ukládá, zhodnocuje a sám provádí výstupy, na které se my sami zaměřujeme. Když nám nefunguje nějaký program v počítači, tak jej vyměníme za jiný, možná novější, propracovanější, s daleko větší pamětí apod. A tak je to i s naším mozkem. 

Jednotlivé nervové buňky lidského mozku jsou propojeny s jinými nervovými buňkami pomocí synaptických spojů. Jednotlivé shluky tak vytvářejí propojené skupiny (lze si je představit třeba jako nějaké sloupce). Každý takový sloupec je složen z přibližně 100 000 neuronů. Pro představu u krysy je to 10 000 neuronů. Samotný lidský mozek má tak k dispozici přibližně milión těchto skupin, které jsou vzájemně různě interakčně propojeny. Denně dokáže mozek zpracovat na 5 mil. informací, a přesto jich zpracovává průběžně jen kolem 20 000. 
 
Náš mozek i naše tělo je natolik dokonalé, že má v sobě vytvořenou samouzdravovací schopnost. Na druhou stranu ovšem dokážeme vědomě díky negativním vlivům, působením, psychickým poruchám, či problémům, na které se neustále soustřeďuje naše mysl, vyvolat nemoc, vysát energii, dokonce přivolat i smrt. Mnoho lidí se pak uchyluje k hledání cizí pomoci ve formě psychiatrů, psychologů, farmaceutických rádoby spásných řešení v podobě prášků, drog, nebo alkoholu. Vše lze ovšem řešit mnohem, mnohem jednodušeji, pokud víme jak. A pokud máme informace, které mohou lidem nejen pomoci, ale mohou zachránit i život, najít vlastní cestu, ukázat dětem, že jsou i jiné způsoby, než ty, na jaké nás společnost naučila, dokážeme společně něco, co se nikdy předtím nepodařilo.

Začneme se vzájemně podporovat, chápat mnohem hlubší vazby propojené i spirituálními a neviditelnými silami, které v nás jsou. Mnozí to už zažili a ví, o čem je řeč. Jiní stále nevěří, neboť to přece nikdo nikdy neviděl, nejsou na to žádné důkazy, není to přeci hmatatelné, a co není fyzické, tak vlastně neexistuje. Pokud je ovšem vědecky dokázáno, že naše tělo tvoří jedno velké elektromagnetické pole, že existují atomy, pak existuje i síla mezi nebem a zemí, která dokáže napravit a uzdravit vše uvnitř i vně. Je to proces růstu, poznání, přijmutí sebe sama, svoji zodpovědnost za vše, co činím a konám. Na závěr bych rád přidal jeden odkaz na důkaz toho, že už existuje pár lékařů, kteří ví, že nestačí odstraňovat jen následek, ale je nutné hledat i příčinu!!! Má vaši rodinu takový doktor v péči?
Krásný zbytek dne a hodně štěstí všem vám přeje váš osobní trenér Radovan 

Když se mne lidé ptají, kde najdou kvalitního psychosomatika, tak jim říkám: „Žádného nehledejte. Nejlepším psychosomatikem jste Vy sami. Když se objeví zdravotní problém, zastavte se a zamyslete, na jakou chybu Vás tělo nemocí upozorňuje. A když se Vám to nepodaří, hledejte lékaře, který bude zvědavý. A bude ho zajímat nejen Vaše nemoc, ale i životní příčiny, které k ní vedly.       …….říká MUDr. Jan Hnízdil.
Více najdete zde: http://www.celostnimedicina.cz/signaly-tela.htm

Žádné komentáře: