pátek 7. března 2014

JAKOU VYUŽÍVÁME ENERGII ?



JAKOU VYUŽÍVÁME ENERGII ?
Nejde ovšem o energii, o které denně slyšíte a reklamy vám buší do hlavy stále nové výhody o levnější a levnější energii od té či oné společnosti. Zaměříme se tu na úplně jiný druh energie. A nebude to ani ta vesmírná, ani přírodní, ale naše.
Životy lidí rozděluje pouze pohled na svět, prostředí ve kterém žijí a to jakou energii to vlastně do sebe přijímají, i ze sebe vydávají. Zda se jedná o POZITIVNÍ, nebo NEGATIVNÍ energii, která naše životy tolik ovlivňuje. Nejzajímavější na tom všem je to, že mnoho lidí se negativní energii nejen dobrovolně podává, ale dokonce ji vyhledává. Což je ovšem ve výsledném efektu velmi destruktivní. 


Jak to ovšem změnit, pokud zjistíme, že nám tato negativní energie ne jen neslouží, ale začala nám zasahovat nepříjemně do života a ubližovat nám?
A.    Obklopte se pozitivně naladěnými lidmi a situacemi.
B.     Vyhledávejte lidi, z kterých pozitivní energie jen vyzařuje.
C.     Vyhýbejte se negativitě.
D.    Naprogramujte si pozitivní dietu.
E.     Zhmotňujte svá přání.
F.     Soustřeďte se na pozitivní myšlení.
Nastartujte svoji životní změnu tím, že se začnete soustřeďovat na veškeré své myšlenky. Pokud si pak naordinujete i tuto dietu, začnete se vyhýbat všem negativním vlivům. Nebudete se pouštět s nikým (ani se sebou samými) do negativních rozhovorů, začnete vypínat televizi i rádio s negativními programy a vyhnete se též násilným akčním filmům. Přestanete číst pesimistické novinové články, výbušná témata bulvárních plátků apod. Pokud to dokážete, tak věřte, že za krátký čas vám tato pozitivní dieta pomůže odstranit všechny skryté bloky, které dosud mohly zpomalovat či blokovat zhmotňování vašich tužeb a přání. 

Další věc, kterou můžete pro zvýšení pozitivního energetického proudu ve svém okolí udělat, je využití i čínské techniky Feng Šuej. Uděláte to tak, že se v prvé řadě zbavíte věcí, které nepotřebujete. Klidně je prodejte nebo rozdejte, to je jedno. Hračkami, knihami, elektronikou, nebo čímkoliv jiným můžete například obdarovat děti v dětských domovech, které bohužel nemají rodinu jako většina. Podpoříte tím příliv nové energie a možná i nových příležitostí.  Díky tomu si vytvoříte kolem sebe příjemné prostředí, kterým podnítíte vaši kreativitu, zdraví a hojnost.


Je důležité myslet na to, po čem toužíte, a ne na to, čeho se obáváte.
Naše myšlenky jsou výsledkem našeho života, ať už tomu někdo věří, nebo ne. Proto je tak důležité hlídat si své myšlenky. Žádné neutrální myšlenky neexistují a každá myšlenka má dopad na náš život. Buďme tedy ostražití ve svých myšlenkových pochodech a mysleme pouze pozitivně.
Většina z nás čas od času sklouzne k negativitě, kterou je ovšem nutné změnit. Dopad takovýchto negativních myšlenek totiž velmi negativně působí nejen na naše další vnímání a život, ale i na náš celkový organismus. Nařiďte si jednoduše, nevnímat a nepřijímat do své hlavy žádné negativní myšlenky, které nám nejen ubližují, ale mohly by nás i dlouhodobě sžírat. Všímejte si rozhovorů kolem sebe, které „náhodně“ vyslechnete. Sledujte své vnitřní pocity, myšlenky i to, co říkáte druhým. Slova totiž mají obrovskou moc uzdravovat, stejně jako hluboce zraňovat. Všímejte si proto zvláštních znamení, ve kterých hledejte společnou nit, neboť ta jsou vodítkem, které vám pomůže zhmotnit vaše přání a božský záměr. Hlavně si hned nenalhávejte, že jde zřejmě o výplody vaší fantazie.
Kdykoli něco třikrát nebo i vícekrát zaslechnete, nebo budete mít během krátké doby podobné pocity třikrát za sebou, uvěřte tomu, že dostáváte drahocenné informace. Tato znamení jsou vaší odpovědí, neboť každá vaše myšlenka přitahuje odpovídající zkušenosti. Využijte božských znamení k uzdravení těch přesvědčení, která vám působí utrpení, a vydejte se za voláním vašeho božského vedení.

Věřte, že si zasloužíte dobro ve všech směrech.
Vaše naučené programy, které se staly hluboce zakořeněnými přesvědčeními, že si nic nezasloužíte, vás blokuje ve zhmotňování vašich přání. Splněná přání nejsou odměnou za dobré chování, ale reakcí na vaše myšlenky, pocity, přesvědčení a činy. Zapomeňte na to, co jste denně slýchávali ve svém okolí, od svých nejbližších, pokud vám to nebylo k užitku. Pokud vám to zanechalo šrám na duši, rozlučte se s těmito myšlenkami a nechte je jednou pro vždy odejít. Když si pak dovolíte přijímat, napomáháte tím božskému plánu projevovat lásku všude. Akceptování boží pomoci se netýká pouze vás osobně: jde o svolení nechat si pomoci, tak abyste pak i vy mohli pomáhat druhým. Přijměte s vděčností dobro do svého života a opakujte si: „Děkuji za dary, které ke mně nyní přicházejí. S vděkem je přijímám pro dobro všech.“ Neobávejte se být vděčni nahlas. Vzpomínáte na naše babičky, jak u stolu vždy děkovaly za kousek chleba jako boží dar? Tak to je něco podobného, jen v jiné formě. 

Zvyšte svůj standart a očekávejte pro sebe maximum. Nesmiřujte se s nepřijatelným!
Jistě už jste se někdy ocitli v nějaké nepříjemné situaci, kterou jste se snažili považovat za přijatelnou, zatímco tomu bylo naopak? Smířili jste se s tím, že dostáváte méně, než po čem toužíte, méně, než si zasloužíte? Vy ale nemusíte dělat kompromisy jen proto, aby byl někdo jiný spokojený. Ten někdo bude mnohem spokojenější, pokud i vy budete. Věřte tomu. Božská energie vám pomůže problematické životní situace uzdravit nebo změnit. Udělejte si dnes čas na vizualizování (představy) a snění o tom, po čem doopravdy toužíte. Zavřete tak na 10 minut oči a představujte si sami sebe, kde byste chtěli být třeba za 3, 5, nebo 10 let.


Kým chcete být, nebo kam se chcete dostat, podívat a vžijte se do toho pocitu. Představujte si to jako byste tam už byli, jako kdyby už to byla zkutečnost. Nebojte se zklamání – zasloužíte si úžasný život a máte sílu i pomoc božské energie jej uskutečnit! Strachy a obavy zpomalují zhmotňování, proto se zbavte všech starostí a pochybností tím, že je vůbec nebudete do své mysli vpouštět. Proč asi děti nic z tohoto neznají a přesto dokáží být štastné? Přemýšlejte o tom. Takové jsou zákony přírody i vesmíru.
Pokud jsou pro vás tyto články poznáním na vaší cestě, nebo podporou pro váš pohodový rodinný život, budu rád, pokud se k nim také vyjádříte v komentářích, nebo pošlete email: radovan@jak-na-deti.cz
Přeji vám všem hodně štěstí na cestě za poznáním.
A pamatujte: „Jak na děti, tak i na sebe“.
Podělte se o tyto zkušenosti i s ostatními. Určitě vám za to nevynadají. 
S láskou a úctou váš trenér Radovan