neděle 29. prosince 2013

KRUTÁ PRAVDA !!!


Dnes 29.12.2013 vyšel na internetu pod hlavičkou Novinky.cz článek, ve kterým se píše toto:
V Británii chtějí zakázat bití dětí

Šéfka úřadu pro ochranu práv dětí v Anglii Maggie Atkinsonová požaduje úplný zákaz bití dětí rodiči. Za naplácání potomkovi by podle ní rodičům mohlo hrozit trestní stíhání za fyzické ublížení.

Dnes 6:39 - Londýn

Uvedla to v rozhovoru pro sobotní vydání deníku The Independent, v němž si postěžovala, že současné britské právo poskytuje větší ochranu před násilím i domácím zvířatům než dětem.

„Zákon zakazuje bít jiného dospělého člověka i fyzicky trestat vašeho domácího mazlíčka, ale nedostatečně řeší fakt, že můžete fyzicky trestat vaše dítě,” myslí si Atkinsonová, která úřad vede od roku 2009. Jako bývalá učitelka prý nikdy nesáhla k fyzickým trestům. „Jsem přesvědčena, že bychom měli přistoupit k jejich zákazu,” prohlásila.

Současná britská legislativa umožňuje lehké fyzické tresty dětí, nesmí jim ale způsobit viditelné modřiny, škrábance a rány. I to by ale podle Atkinsonové mělo skončit. „Je to morální otázka, a když ji vezmete do extrému, tak fyzické trestání je ve skutečnosti fyzické zneužívání a já jsem nikdy neuměla nakreslit dělicí čáru mezi jedním a druhým. Mnohem lepší by bylo ho zakázat,” poznamenala. Její úřad podle ní nicméně nehodlá vést aktivní kampaň za zákaz bití dětí.

Zatímco britská organizace bojující proti zneužívání dětí NSPCC iniciativu Atkinsonové přivítala, neboť bití dětí je podle ní „neefektivní a škodlivé”, mluvčí vlády reagovala zdrženlivěji. „Naše politika vůči bití je jasná. Netolerujeme násilí vůči dětem. Na druhou stranu nechceme kriminalizovat rodiče za to, že dítěti mírně naplácali,” uvedla.

                Když jste si teď přečetli tento článek, co vám proběhlo hlavou jako první? Každý to má určitě nastavené jinak, protože na každém z nás se nějakým způsobem podepsalo prostředí, ve kterém jsme vyrůstali, výchova, jakou na nás praktikovali naši rodiče, a na ně zas jejich rodiče. Jde o začarovaný kruh, který se neustále točí dokola a předává dál. Pokud chceme v našich životech zavést nějaké smysluplné změny, musíme začít každý u sebe! Nezmění to žádný zákon, který něco zakáže. O to víc to lidé začnou porušovat, neboť mnoho z nich dělá právě pravý opak toho, co říká zákon. A jak všichni dobře víme, za zavřenými dveřmi si každý dělá co chce. (Chudáci děti!) Je ovšem velmi smutné zjištění, že v takovém státě jako je Anglie, mají platné zákony na ochranu zvířat, nikoliv na ochranu dětí. To také přesně vypovídá o tom, v jakém světě to vlastně žijeme, když už i zvířata mají větší práva a ochranu, než děti. Nemáte pocit, že je nejvyšší čas začít pracovat vědomě na změnách u nás samotných, a nehledat neustále chyby na dětech?
Mnoho z nás žilo léta v programu, který má každý z nás zakódovaný hluboko ve svém podvědomí, který nám přesně určuje, jak máme se svými dětmi zacházet. Věříme tomu, že pokud to platilo na nás, tak to bude platit i na ně. To je ale velký omyl. Je to jen zdání, které vás obrovským způsobem klame. Protože pokud musíte zvyšovat na dítě hlas, nebo ještě neustále fyzicky trestat, tak je něco špatně. Je nutné si uvědomit, že každé malé dítě je vaší naprosto přesným zrcadlovým odrazem. Pokud se tedy moc často nedíváte do zrcadla, počkejte si, až vás zase přepadne výbuch emocí a běžte se hned do něj podívat. Až se dobře prohlédnete a počkáte si na podobné pocity u vašeho dítěte a prohlédnete si jej, zjistíte, že tyto obrazy jsou naprosto stejné. Stejná gestikulace, stejné pohyby, stejná mluva, stejné pohledy! Vše co uvidíte, jste vlastně vy a to co vidíte vy, jste také vy vytvořili. Pokud tedy nechcete čekat, až zas nějaký uvědomělý politik bude mít potřebu se někde zviditelnit a začne vymýšlet zákon na ochranu dětí, začněte u sebe! A pokud nemá být pozdě, začněte hned! Jen pozitivním přístupem, láskou a porozuměním můžete dojít k sounáležitosti mezi vámi a dětmi.

Dám vám jeden malý příklad:

Představte si, vžijte se teď do pocitu, že jste malé dítě. A vaše dítě je na vašem místě a jedná s vámi přesně tak, jak jednáte vy s ním. Něco se vám nelíbí, ozvete se. Co se stane? Vaše dítě v podobě dospělého vás seřve, vynadá, a nebo rovnou seřeže? Jak se budete cítit? Budete chtít, aby i nadále takto s vámi jednalo a zacházelo, nebo byste raději uvítali porozumění, toleranci, vysvětlení, milé pohlazení, vzájemnou spolupráci na rozvíjení vaší kreativity, přátelství a lásku. Věřte tomu, že po X letech práce s dětmi vám mohu předat takové zkušenosti, o kterých se vám ani nezdá. A dokud to nezažijete, tak neuvěříte. Ale zrcadlení funguje dokonale. Ať už pozitivní, nebo negativní. A pokud nad tím teď mávnete rukou a hned vám hlavou proběhne myšlenka, že na tyhle řeči stejně nedáte, že si to budete dělat podle sebe, tak jak vám to až do teď vyhovovalo, tak vás ujišťuji, že až jednou děti vyrostou a tím si můžete být jisti, budou se k vám chovat zrovna tak, jako se chováte vy k nim teď. Ne-li ještě hůř, pokud s nimi jednáte nevybíravým způsobem. 

Pokud si myslíte, že vy jste vládci všeho, jste autorita a váš výrok je svatý, tak vás mohu ujistit, že nejste. A jednoho dne, až budete staří a nemohoucní, budete potřebovat podporu vašich dětí, protože je to přeci vaše krev, vzpomeňte si nejprve, co jsem vám dnes radil. Protože vždy se ve vašem životě shledáte s tím, jak jednáte. A zákony přírody i vesmíru mluví naprosto jasně a spravedlivě pro všechny. Každá mince má dvě strany, stejně jako situace v našich životech. Jednu zjevnou a jednu skrytou. Pokud neodhalíte ty skryté, uvidíte vždy jen ty zjevné a to je pro hlubší pochopení mnoha dalších okolností velmi málo. Pamatujte, že děti jsou dar, nikoliv zlo, nebo nikdy nekončící starosti. Pokud se stanete příznivci těchto a podobných témat, které zde budu postupně zveřejňovat, budete mít i jedinečnou možnost vstoupit do programu, o kterém zatím nechci hovořit. Jen nastíním, že vás názorně povede přesně tam, kde jste už chtěli být jako malé děti. V prostředí, kde žije harmonie, ruku v ruce s láskou, porozuměním a kreativní tvořivostí celé rodiny. Pak najdete mír i ve vašem srdci a děti vás budou zbožňovat!!! To vám mohu zaručit.  

S úctou a láskou všem, kteří jsou ochotni přistupovat k životu zodpovědně a nebojí se změn, přeje váš trenér Radovan.

Vaše náměty a dotazy pište do kometářů, nebo mi je můžete zaslat na email:
radovan@jak-na-deti.cz