pondělí 23. prosince 2013

JAK NA DĚTI X aneb, na co jinde recept nenajdete.


Ať už děti máte, nebo s nimi v blízké budoucnosti počítáte, zpozorněte.  Vše, co zde naleznete, vychází z mnohaleté praxe s dětmi. Píši zde záměrně praxe, neboť se při výchově nejedná, nebo spíše nemělo jednat o „práci“, nýbrž zábavu. Veškerá výchova, poznávání, vzdělávání, respekt, to vše je zde použito hravou formou, kterou děti milují. Naleznete zde mnoho různých příkladů, s čím počítat, nebo čeho se raději vyvarovat. Co na děti nejvíce platí, nebo to, jak nepraktikovat špatné příklady a staré programy.
Mnoho z vás možná zarazí v samotném názvu písmeno „X“. Předem bych rád použil magické tázací slovo PROČ právě „X“ ? (O významu slova „PROČ“ se můžete blíže dozvědět v některém z mých dalších témat, kde si detailně vysvětlíme jeho význam). „X“ znamená v řecké abecedě číslici 10 a v latině též slovo „decem“ – deset, což je symbol lásky a světla, zdroje všeho, co si lze představit. Obsahuje kód “Představ si a bude“, nebo „Představ si a je“. Schopnost uskutečňování tvořivých záměrů, která jsou nám všem vrozené.
                    
 Mnoho rodičů se potýká s mnoha nezodpovězenými otázkami, na které by rádi znali odpovědi. Je ovšem velmi důležité uvědomit si, že vše vychází a je ovlivňováno mozkem, našimi naučenými programy. Pokud tedy chcete vychovávat své děti tak, aby byly šťastné, spokojené a nic jim v životě nescházelo, pak jsou témata, která sem budu dávat, určena právě pro vás. Šťastné číslo sedm není spojeno pouze s pohádkami o „Sněhurce a sedmi trpaslících“, nebo „Sedm jednou ranou“, „Sedmero krkavců“ apod., ale použil jsem toto magické číslo i pro 7 základních otázek J.A.K.?………… zaměřené právě na děti.
-         Jak s nimi jednat?
-         Jak s nimi mluvit?
-         Jak s nimi co nejlépe zacházet?
-         Jak je správně učit/motivovat?
-         Jak správně vést?
-         Jak je zabavit?
-         Jak je zvládat, když zrovna nemají svůj den?
Svět dětí je o poznání jiný, než ten dospělých. Dospělí řeší své každodenní starosti i radosti, povinnosti či problémy, ale ty nepatří do světa dětí. Děti mají svůj vlastní svět, ve kterém se rozvíjejí každý den a jejich schopnosti učení mnohonásobně převyšují schopnosti nás dospělých. Možná to mnoho lidí dokáže těžko přijmout, ale učit bychom se měli my od dětí, nikoliv oni od nás. Jak vše ale funguje, co je vědomí i podvědomí, jak nás i naše děti dokážou ovládat a podobná témata probereme postupně krok za krokem.Ale všechno pěkně po pořádku.

Co všechno víme o dětském světě?

Mnoho z vás si možná řekne, k čemu mi tyto informace vůbec budou? Já sám snad nejlépe vím, jak se o své dítě starat! V tom máte samozřejmě všichni pravdu. Je ovšem nutné se zamyslet nad skutečností, že nás všechny ovládají staré programy. A pokud je nezměníme uvnitř sebe, budou ovládat dál i naše děti. Opravdu jste přesvědčeni, že vaše programy jsou ty správné a funkční? Že přesně víte, jak s dětmi jednat, vychovávat či vzdělávat, aby to bylo pro jejich největší dobro? Rozumíte jim? Nebo spíše občas pociťujete, že si dítě dělá, co chce a vůbec vás nevnímá? To co se společně naučíme a objevíme, je skutečnost, jak se stát skutečným mistrem duše. Vzájemnou spoluprací a vhodnou formou komunikace lze najít rozpouštědla, která nám odstraní hranice mezi lidmi i dětmi, plná esencí, magie, lásky a krásy. Zároveň se stanou i naším katalyzátorem veškeré naší touhy po všem zvláštním a neobvyklém. 
                                      
Nový způsob vnímání nás pak za odměnu obdaruje soucitem, podporou, vyšší citlivostí a duchovním vnímáním, čímž společně změkčíme tvrdší okraje krizí a mnohé naučí dovednosti navigace ve svých vodách. Stejně tak jako moře, představuje toto poznání totiž přírodní síly, které jsou mimo naši kontrolu, a tudíž nás může naučit orientovat se v měnících se proudech života a na samém dně najít poklad! A kdo by nechtěl najít v životě skutečný poklad? Asi každý. Ale není poklad jako poklad. I takový poklad může mít mnoho podob. Jedním z hlavních pokladů života je právě poznání a díky tomu, že jste se rozhodli číst tyto řádky, jste udělali ve svém životě první krok k nalezení takového pokladu. I když si velmi dobře uvědomuji, že tím největším pokladem pro vás, je právě vaše dítě, jako pro každého správného rodiče.
Těším se na další setkání s vámi. Vše co vás zajímá pište do komentářů, nebo přímo na email: radovan@jak-na-deti.cz
S láskou a úctou váš trenér Radovan